Weingut Judith Beck

Judith Beck - Blaufränkisch Altenberg (uitverkocht)

Type

rood

Appellatie

Neusiedlersee - Gols

Druivenrassen

100% Blaufränkisch

Jaar

2013

Kleur

Donker robijnrood met een violette rand

houtopvoeding

De druiven ondergaan een spontane fermentatie in open houten kuipen. De malolactische fermentatie gebeurt in barriques. De wijn rijpt hierna 24 maanden in eiken vaten waarvan 50% nieuwe en erna nog 12 maanden op fles. Hij bevat 1 gram per liter restsuiker. De jaarlijkse productie bedraagt slechts 1,500 flessen.

neus

In de rijke en complexe neus die zich nog wat verder moet ontwikkelen met de nodige kelderrust vinden we wilde bessen en kruidige toetsen. De typische karakteristieken van de Blaufränkisch druif tonen zich door de animale toets.

smaak

In de mond komt deze wijn nog zeer jong over maar ondanks zijn jeugd zijn er geen harde tannines te bespeuren, de nadruk ligt op een schitterende aciditeit die de dragende structuur is. Deze elegante wijn is perfect in balans. Hij toont nu al zijn potentieel maar na enkele jaren kelderrust gaat deze wijn meer versmolten overkomen.

wijngaard

De druiven komen van de Altenberg wijngaard waarvan de bodem uit zandige leem en kalk bestaat. Het rendement bedraagt slechts 25 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn combineer je best met lamsbout en Oosterse pikante gerechten.

Awards

Falstaff : 92-94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens