Weingut Judith Beck

Judith Beck - Zweigelt Bambulé

Type

rood

Appellatie

Burgenland

Druivenrassen

100% Zweigelt

Jaar

2016

Kleur

Zeer intens en briljant robijnrood

houtopvoeding

Bij aankomst aan de wijnkelder worden de druiven ontrist maar niet gekneusd. Dit wordt gevolgd door een 23 dagen durende maceratie met de ‘semi-carbonique’ methode. Hierna volgt de persing en de fermentatie in reeds gebruikte vaten. Tot slot rijpt de wijn gedurende 15 maanden op droesem in oude vaten. Hij wordt zonder filtratie en zonder toevoeging van sulfieten gebotteld.

neus

De complexe neus biedt aroma's van zwarte bessen, cassis, zoethout, drop, rode kersen, een frisse kruidigheid en subtiele gerookte impressies.

smaak

In de mond toont deze frisse wijn zich nog zeer jong met aardse smaken. De tannines zijn vol en rijp en gaan een interessante interactie aan met de zuren. Hij is een pure reflectie van zijn terroir en toont hierbij een opmerkelijke mineraliteit. Deze gelaagde wijn bevat naast een animale toets verder ook nog aroma's van witte peper. De minerale afdronk eindigt met expressies van geplette rots. Hij spreidt een mooie lengte tentoon.

wijngaard

De druiven komen van wijngaarden in Kurzberg. Het terroir bestaat uit zandige leem en kalksteen. Het rendement bedraagt 20 hl per hectare. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens