La Segreta

La Segreta - Freghino

Type

rood

Appellatie

IGT Umbria

Druivenrassen

92% Sangiovese, 4% Malvasia Nera en 4% Colorino

Jaar

2015

Kleur

Medium kersenrood

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt en worden in kleine boxen van maximaal 16 kg naar het wijnhuis getransporteerd. Daar ondergaan ze de alcoholische fermentatie die in inox tanks plaatsneemt. Hierna rijpt de wijn gedurende 6 maanden in vaten uit Franse eik. Tot slot rijpt de wijn nog 6 maanden verder in inox tanks.

neus

De neus toont in eerste instantie kersen op alcohol, fijne zuren en verse klaprozen. Na walsen komen voornamelijk aroma’s van rood fruit opzetten, met ook nuances van bosaardbeien en zelfs een zweem van verse vanille.

smaak

Deze wijn heeft een elegante en sappige aanzet met veel fruit dat net rijp genoeg overkomt. De tannines zijn aanwezig maar dienen eerder ter ondersteuning. De afdronk verraadt duidelijk het potentieel van de wijnmakers en is een knap staaltje van hoe een wijn moet gemaakt zijn om er dagelijks te kunnen van genieten.

wijngaard

De druiven komen van een 5,5 hectare grote wijngaard op een zonovergoten Zuidwestelijk georiënteerde helling die zo’n 300 meter boven zeeniveau ligt. Hun terroir bestaat uit kalksteen en klei. De ranken zijn in 2008 aangeplant er staan er zo'n 5,500 per hectare. De opbrengst bedraagt 1,2 kg per stok en dit resulteert in een rendement van 65 hl per hectare. Alle arbeid in de wijngaard, inclusief het snoeien, gebeurt manueel en op biologische wijze.

wijn / spijs

Door de fruitige en fijne zuren en de lange afdronk kan deze wijn met een grote variëteit aan gerechten gecombineerd worden waarbij linguine met boschampignons en ganzenlever een uitstekend voorbeeld van is. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens