La Segreta

La Segreta - Marmocchio

Type

rood

Appellatie

DOC Todi

Druivenrassen

80% Sangiovese en 20% Sagrantino

Jaar

2013

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt. Aangezien beide druivenrassen op een ander tijdstip hun optimale rijpheid bereiken worden ze apart geplukt. De druiven worden in kleine boxen van maximaal 16 kg naar het wijnhuis getransporteerd. Daar ondergaan ze de alcoholische fermentatie in inox tanks, dit proces komt op gang door de inheemse testen. Het sap blijft gedurende 30 dagen in contact met de schil. Nadat de wijn van zijn schillen is ontdaan wordt hij in 500 liter vaten uit Franse eik geplaatst waar hij gedurende 15 maanden rijpt. Tot slot rust de wijn nog 15 maanden op fles in de kelders van het domein. In 2013 zijn er slechts 1,804 flessen geproduceerd.

wijngaard

De druiven komen van een 5,5 hectare grote wijngaard op een zonovergoten Zuidwestelijk georiënteerde helling die zo’n 300 meter boven zeeniveau ligt. De Sangiovese en Sagrantino druiven komen van rij 110 tot 148. Hun terroir bestaat uit kalksteen en klei. De ranken zijn in 2008 aangeplant er staan er zo'n 5,500 per hectare. De opbrengst bedraagt 1,2 kg per stok en dit resulteert in een rendement van 60 hl per hectare. Alle arbeid in de wijngaard, inclusief het snoeien, gebeurt manueel en op biologische wijze.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens