La Segreta

La Segreta - Pottarello

Type

rood

Appellatie

IGT Umbria

Druivenrassen

80% Sangiovese, 10% Malvasia Nera en 10% Colorino

Jaar

2015

Kleur

Medium intens robijnrood

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt en worden in kleine boxen van maximaal 16 kg naar het wijnhuis getransporteerd. Daar ondergaan ze de alcoholische fermentatie in inox tanks, dit proces komt op gang door de inheemse testen. Het sap blijft gedurende 3 weken in contact met de schil. Nadat de wijn van zijn schillen is ontdaan wordt hij in 500 liter vaten uit Franse eik geplaatst waar hij gedurende 12 maanden rijpt. Tot slot rust de wijn nog 9 maanden op fles in de kelders van het domein. In 2014 zijn er 3,909 flessen geproduceerd.

neus

De rijke neus toont rode kers op alcohol, rood fruit, vanille, aroma's van een bos in de herfst en een mooie florale toets waarbij vooral de viooltjes naar voor komen.

smaak

Na de subtiele aanzet komen de typische Sangiovese zuren snel opzetten, deze gaan een interessant samenspel aan met de expressies van het terroir. De fijne tannines zijn mooi rijp maar zijn nu nog een tik aan de jonge kant.

wijngaard

De druiven komen van een 5,5 hectare grote wijngaard op een zonovergoten Zuidwestelijk georiënteerde helling die zo’n 300 meter boven zeeniveau ligt. De Sangiovese druiven komen van rij 46 tot 75. Hun terroir bestaat uit kalksteen en klei. De ranken zijn in 2008 aangeplant er staan er zo'n 5,500 per hectare. De opbrengst bedraagt 1,2 kg per stok en dit resulteert in een rendement van 60 hl per hectare. Alle arbeid in de wijngaard, inclusief het snoeien, gebeurt manueel en op biologische wijze.

wijn / spijs

Deze wijn is een prachtige begeleider van hinde met pompoen en witloof. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens