Domaine Laballe

Le Domaine Cazalet - L'Oustig

Type

wit

Appellatie

Vin de France

Druivenrassen

35% Gros Manseng, 35% Petit Manseng en 30% Barroque

Jaar

2015

Kleur

Citroen - goudgeel

houtopvoeding

Deze wijn die van grotendeels handmatig geplukte druiven wordt gemaakt is qua opzet een natuurlijke wijn. De fermentatie en rijping gebeuren in barriques en dit gedurende 6 maanden. Tijdens dit proces worden enkel endogene gisten gebruikt en wordt er geen zwavel toegevoegd. Hij bevat 8 gram restsuiker.

neus

Deze fijne, intense en fruitige neus toont toetsen van wit en exotisch fruit met oa abrikozen en passievruchten.

smaak

Deze ronde en zeer evenwichtige wijn bezit veel materie en geeft een verfrissende indruk door de discrete maar effectieve zuren. De rijke afdronk toont toetsen van anijs en boter.

wijngaard

Le Domaine Cazalet ligt in de appellatie AOP Tursan. Het geniet van een geprivilegieerde klimatologische ligging door de nabijheid van het grote woud van de Landes, de eerste glooiingen van de Pyreneeën en de oevers van de Adour rivier. De percelen liggen op hellingen die uit kiezelrijke kalkhoudende klei bestaan. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt en er wordt enkel in de wijngaard ingegrepen als het echt niet anders kan. De gebruikte rassen zijn Gros Manseng en Petit Manseng, en de minder gekende maar voor de Tursan regio wel typische Baroque druif die zeer aromatisch is en finesse en mineraliteit geeft. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens