Les Equilibristes

Les Equilibristes - Picpoul

Type

wit

Appellatie

Picpoul de Pinet

Druivenrassen

100% Picpoul de Pinet

Jaar

2018

Kleur

Briljant licht geel met een lichte prikkeling

houtopvoeding

De druiven worden 's nachts geoogst zodat ze in hun meest frisse toestand aan de wijnkelder toekomen. Zo treedt er geen ongewenste oxidatie op tijdens het transport. Tijdens de vinificatie gebeurt een koude débourbage. De wijn rijpt 3 maanden op droesem. Hij wordt snel gebotteld zodat er nog wat natuurlijke aanwezige CO2 beschikbaar blijft om de wijn te beschermen, zo kunnen ze het gebruik van sulfiet tot een minimum beperken.

neus

De frisse neus toont verse Siciliaanse citroenzeste, pel van witte perzik en verse witte bloemen. Na walsen komt een lichte lactische toets boven en biedt hij een mooie vurige en rokerige impressie waarbij veel gist vrijkomt. Een boeiend glas dat veel intensiteit en complexiteit bezit.

smaak

In de mond vinden we ragfijne en prikkelende zuren. In het middenpalet toont hij een stevige dosis exotisch rijp steenfruit dat mooi in balans ligt met een lactische toets. Het geheel komt fijn maar lekker sappig fris en licht over en doet direct verlangen naar een tweede glas.

wijngaard

De wijngaard die in het dorp Montagnac ligt wordt op een biologische wijze bewerkt. Het terroir bestaat uit klei en kalksteen.

wijn / spijs

Serveer deze wijn bij schaal- en schelpdieren, als aperitief, bij frisse zomerse salades en bij frisse en magere zeevis. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens