Little Beauty

Little Beauty - Dry Riesling Limited Edition

Type

wit

Appellatie

Marlborough

Druivenrassen

98% Riesling en 2% Pinot Gris

Jaar

2014

Kleur

Licht strogeel

houtopvoeding

De druiven worden in de vroege ochtenduren met de hand geplukt geoogst zodat ze in hun meest frisse toestand in de wijnkelder arriveren. Hierdoor is het risico op ongewenste oxidatie ook minimaal. De trossen ondergaan in hun geheel een lichte persing. De fermentatie wordt op gang gebracht door Siha 7 gisten. Deze gebeurt aan koude temperaturen om de puurheid van de fruitsmaken te behouden. De fermentatie wordt vroegtijdig stopgezet zodat er toch nog een beetje restsuiker overblijft. De wijn rijpt op fijne droesem in inox tanks. Hij ondergaat een lichte filtering vooraleer hij gebotteld wordt. Hij bevat 5,1 gram per liter restsuiker.

neus

De neus toont aroma’s van bloesem van sinaasappelbomen, citrus en minerale toetsen. Verder vinden we ook meer discrete toetsen van bijenwas en zeste van citroenschil. Het geheel komt zeer fris en puur over.

smaak

Deze verfrissende wijn toont toetsen van citrusvruchten, limoen en mandarijn. Verder vind je er ook honing in terug.

wijngaard

De druiven komen van één wijngaard die uit terrassen naast de rivier is opgebouwd in de Waihopai vallei in de zuidelijke valleien van Marlborough. De bodem is steenachtig met afzettingen van leem. De toplaag bestaat uit een mix van leem, fijne zandsteen en kiezels die een alluviale oorsprong kennen. De oriëntatie is Noord-Zuid en er wordt een groene pluk gedaan om de rendementen onder controle te houden. De wijngaard wordt op een ecologische duurzame manier bewerkt.

wijn / spijs

Deze Riesling is een goede match bij gerechten met honing, zachte chili, zoet-zure gerechten, de Chinese en Aziatische keuken, gerechten met gember en bij varkensvlees. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens