Little Beauty

Little Beauty - Pinot Noir Black Edition

Type

rood

Appellatie

Marlborough

Druivenrassen

100% Pinot Noir

Jaar

2014

Kleur

Diep rood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt. Dit gebeurt in verschillende sessies zodat enkel het perfect rijpe fruit geoogst wordt. Alle trossen wordt ontrist en gaan erna in open inox kuipen waar gedurende enkele dagen de maceratie plaatsvindt. Hierna volgt de fermentatie die op gang komt door het gebruik van inheemse gisten. Driemaal daags wordt de batonnage techniek toegepast om een maximale extractie van de tannines en kleur te verkrijgen. Dit proces wordt gevolgd door een post-fermentatie maceratie aan 20 °C die verschillende weken in beslag neemt. Tot slot rijpt de wijn gedurende bijna 12 maanden in vaten van 225 liter van Franse eik waarvan 18% nieuwe vaten. Deze wijn bevat minder dan 1 gram per liter restsuiker.

neus

In de neus vinden we aroma’s van koffie, mokka, kruiden en gestoofd rood fruit.

smaak

Deze soepele en goed toegankelijke wijn toont impressies van rijp rood fruit, kaneel, bos en aardse toetsen. Het geheel komt heel elegant over.

wijngaard

De druiven komen van één wijngaard die uit verschillende terrassen bestaat in de Waihopai vallei in de zuidelijke valleien van Marlborough. De lager gelegen terrassen zijn steenachtig met afzettingen van leem. De toplaag bestaat uit een mix van leem, fijne zandsteen en kiezels die een alluviale oorsprong kennen. De hoger gelegen terrassen worden gekenmerkt door broze slibafzettingen van leem en kiezels. De oriëntatie is Noord-Zuid en er wordt een groene pluk gedaan om de rendementen onder controle te houden. De wijngaard wordt op een ecologische duurzame manier bewerkt.

Awards

Mundus Vini : Gold Medal
Wine Spectator : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens