Little Beauty

Little Beauty - Pinot Noir Limited Edition

Type

rood

Appellatie

Marlborough

Druivenrassen

100% Pinot Noir

Jaar

2016

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt. Dit gebeurt in verschillende sessies zodat enkel het perfect rijpe fruit geoogst wordt. 95% van de trossen wordt ontrist en gaat erna in open inox kuipen waar gedurende enkele dagen de maceratie plaatsvindt. Hierna volgt de fermentatie die op gang komt door het gebruik van inheemse gisten. Driemaal daags wordt de batonnage techniek toegepast om een maximale extractie van de tannines en kleur te verkrijgen. Dit proces wordt gevolgd door een post-fermentatie maceratie aan 20 °C die verschillende weken in beslag neemt. Tot slot rijpt de wijn in vaten van 225 liter uit Franse eik waarvan 20% nieuwe vaten. Deze wijn bevat minder dan 1 gram per liter restsuiker.

neus

De neus toont aroma’s van aardbeien, rode kers, subtiele florale toetsen en hinten van verse kruiden.

smaak

Het verfijnde palet toont prachtig zoet fruit met een kern van rijpe kersen en pruimen. Het geheel wordt afgewerkt met hinten van kaneel. Deze wijn is jong al goed toegankelijk maar zal aan diepte en complexiteit winnen na een verblijf in de kelder.

wijngaard

De druiven komen van één wijngaard die uit verschillende terrassen bestaat in de Waihopai vallei in de zuidelijke valleien van Marlborough. De lager gelegen terrassen zijn steenachtig met afzettingen van leem. De toplaag bestaat uit een mix van leem, fijne zandsteen en kiezels die een alluviale oorsprong kennen. De hoger gelegen terrassen worden gekenmerkt door broze slibafzettingen van leem en kiezels. De oriëntatie is Noord-Zuid en er wordt een groene pluk gedaan om de rendementen onder controle te houden. De wijngaard wordt op een ecologische duurzame manier bewerkt. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens