Little Beauty

Little Beauty - Sauvignon Blanc Black Edition

Type

wit

Appellatie

Marlborough

Druivenrassen

100% Sauvignon Blanc

Jaar

2015

Kleur

Licht strogeel met groene reflecties

houtopvoeding

De druiven worden ‘s nachts geoogst zodat ze in hun meest frisse toestand in de wijnkelder arriveren waar de trossen ontrist worden. Hierna ondergaan de druiven een lichte persing die gevolgd wordt door een koude stabilisatie die 48 uren duurt. Het sap gaat hierna in oude vaten waar de fermentatie op een natuurlijke wijze op gang komt door de inheemse gisten. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op droesem in 8 tot 15 jaar oude vaten (Cadus, Gillet, Dargaud & Jaegle en Sylvain). Tijdens deze rijping gebeurt een gedeeltelijke malolactische fermentatie.

neus

De zeer aromatische en expressieve neus toont impressies van nectarines, pompelmoes, kumquat, wilde tijm, citroen, geplette koriander en venkel.

smaak

Deze licht romige en zeer complexe wijn bezit een rijke textuur met aroma’s van gekarameliseerde citrus vruchten, vruchtvlees en steenvruchten. Deze krachtige en rijke wijn is zeer persistent en genereus.

wijngaard

De druiven komen van één kleine wijngaard met 7 jaar oude stokken in de Waihopai vallei in de zuidelijke valleien van Marlborough. De bodem is steenachtig met slibafzettingen van leem. De steenachtige toplaag bestaat uit een mix van leem, fijne zandsteen en kiezels die een alluviale oorsprong kennen. Er wordt een intensieve groene pluk gedaan om de rendementen onder controle te houden hierdoor groeit er maar één tros per rank. De wijngaard wordt op een ecologische duurzame manier bewerkt.

wijn / spijs

Serveer deze wijn bij complexe schotels, bij gerechten op basis van room, krabravioli, bouillabaisse, kruidige gerechten en langoustines. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens