Little Beauty

Little Beauty - Sauvignon Blanc Limited Edition

Type

wit

Appellatie

Marlborough

Druivenrassen

100% Sauvignon Blanc

Jaar

2018

Kleur

Helder strogeel met groene reflecties

houtopvoeding

De druiven worden ‘s nachts geoogst zodat ze in hun meest frisse toestand in de wijnkelder arriveren waar de trossen ontrist worden. Hierna ondergaan de druiven een lichte persing die gevolgd wordt door een koude stabilisatie. Het sap wordt met drie verschillende types gist in inox tanks gefermenteerd. Hierna rijpt de wijn gedurende verschillende maanden op droesem en in inox tanks. Tot slot wordt de wijn met de verschillende gistopvoedingen geassembleerd. Deze wijn bevat 2,6 gram per liter restsuiker.

neus

De complexe neus toont aroma’s van passievruchten, wilde bloemen, guava, vlierbloemen, honing-dauwmeloen, tomatenblad, pompelmoes, limoensorbet en vuursteen. Hierbij vinden we ook een rokerige toets.

smaak

In de mond vinden we een sappige wijn die perfect in balans is met toetsen van roze pompelmoes, limoen, citroengras, rode peper, witte perzik, kruisbessen, appel, verse basilicum en feijoa. Op het einde van het midden palet volgt een explosie van fruitige zuren die deze wijn veel fraîcheur geven.

wijngaard

De druiven komen van één wijngaard die uit twee terrassen bestaat in de Waihopai vallei in de zuidelijke valleien van Marlborough. Het laagst gelegen terras is steenachtig met afzettingen van leem. De toplaag bestaat uit een mix van leem, fijne zandsteen en kiezels die een alluviale oorsprong kennen. Het hoogst gelegen terras wordt gekenmerkt door broze slibafzettingen van leem en kiezels. De oriëntatie is Noord-Zuid en er wordt een groene pluk gedaan om de rendementen onder controle te houden. De wijngaard wordt op een ecologische duurzame manier bewerkt. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens