Domaine & Maison Les Alexandrins

Maison Les Alexandrins - Condrieu

Type

wit

Appellatie

Condrieu

Druivenrassen

100% Viognier

Jaar

2016

Kleur

Geel met groene reflecties

houtopvoeding

De vinificatie gebeurt in een mix van inox cuves en eiken vaten van 225 liter. De rijping op droesem neemt 8 maanden in beslag.

neus

Zeer fruitige en frisse neus met exotisch fruit, ananas, acacia bloemen, lychee en perzik. Hij toont ook een zeer elegante en discrete zoete kruidigheid die zijn oorsprong vindt in de rijping.

smaak

In de mond toont deze wijn een evenwicht tussen zijn rijk palet en een boeiende spanning die zijn oorsprong vindt in de zeer mooie mineraliteit. Deze interactie zorgt er ook voor dat het middendeel zeer persistent is. De finale biedt een samenspel tussen een zoute toets en een aangename en verfrissende bitterheid.

wijngaard

De percelen die voor deze Condrieu gebruikt worden bevinden zich in Coteau de Cherry en Coteau de Rozay, deze liggen wat in de hoogte en zijn in terrassen uitgewerkt. Zo profiteren de Viognier druiven een ganse dag van de zon en de hogere ligging zorgt voor een mooi evenwicht en geeft de druiven de nodige fraîcheur. De bodem bestaat uit graniet die gedeeltelijk aan het verbrokkelen is.

wijn / spijs

Je kan deze prachtige witte wijn als aperitief serveren maar hij is ook heel lekker bij een bordje roze garnalen. Je serveert hem best rond de 11-12 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens