Domaine & Maison Les Alexandrins

Maison Les Alexandrins - Crozes Hermitage

Type

rood

Appellatie

Crozes Hermitage

Druivenrassen

100% Syrah

Jaar

2016

Kleur

Intens violet rood

houtopvoeding

De druiven ondergaan een koude maceratie om het fruit beter te laten ontwikkelen. Hierna volgen de eigenlijke maceratie en fermentatie die samen 20 dagen in beslag nemen. Hierbij wordt het sap de eerste dagen regelmatig overgepompt, op het einde wordt er naar de pigeage techniek overgeschakeld. De rijping die 10 maanden duurt gebeurt in een mix van conisch gevormde cuves en demi-muits.

neus

In de neus vinden we een verrassende fraîcheur met rijke impressies van het fruit en viooltjes. Verder toont hij een minerale toets en een discrete kruidigheid waarbij we Sichuan peper opmerken.

smaak

De fruitige en frisse aanzet wordt gevolgd door een rijk midden palet met soepele en zijdezachte tannines die in een duidelijk gestructureerd geheel opgaan. Hierbij merken we aroma’s van zoethout en viooltjes. De lange finale eindigt met aroma’s van rode en zwarte vruchten, en minerale toetsen.

wijngaard

De meeste percelen voor deze wijn werden pas tijdens het begin van deze eeuw aangeplant, dit werd mogelijk door het verval van de fruitteelt. In Crozes-Hermitage zit er een vrij groot verschil tussen het noorden en het zuiden van de appellatie. De percelen uit het noorden die voor deze cuvée worden gebruikt bezitten een granieten bodem. Het grootste deel van de druiven komt uit de vlakke vallei van Crozes. In het zuiden, meer bepaald in de dorpen Beaumont Monteux en Les Pends nabij Mercurol, vind je een vrij vlak landschap dat deels in terrassen is uitgewerkt. De bodem is van alluviale oorsprong, op de terrassen vind je kiezels die zijn aangevoerd door de Rhône. De druiven die hier vandaan komen bieden een grote kwalitatieve meerwaarde.

wijn / spijs

Je kan deze wijn al jong degusteren, aan 16-17 °C is deze een zeer mooie begeleider van grillades.

Awards

Decanter : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens