Mar de Envero

Mar de Envero - Elaborado Sobre Lías

Type

wit

Appellatie

Rías Baixas DO

Druivenrassen

100% Albariño

Jaar

2016

Kleur

Helder lichtgeel met gouden reflecties

houtopvoeding

De druiven worden na de oogst in boxen van 20 kg getransporteerd zodat ze de wijnkelder in de best mogelijke conditie bereiken. De ontsteelde druiven ondergaan na de persing een koude maceratie, zo worden de intense aroma’s die eigen zijn aan de Albariño druif maximaal behouden. De fermentatie gebeurt aan een lage temperatuur om de secundaire aroma’s te beschermen. Hierna rijpt de wijn gedurende 9 maanden op droesem in inox tanks. De wijn bevat 1,9 gram per liter restsuiker. De totale productie bedraagt 15,000 liter.

neus

De zeer intense neus wordt gedomineerd door aroma’s van fruit en bloemen. We vinden er appel, peer, ananas, grapefruit en kruiden in.

smaak

Deze toegankelijke wijn bezit een elegante romigheid die zijn oorsprong vindt in de rijping op droesem. Hij is mooi in balans en zijn gelaagde fruitigheid tilt deze wijn naar een hoger niveau en geeft hem een sterke persoonlijkheid. Het complexe fruit waarbij ananas het meest in het oog springt gaat een boeiende interactie aan met de opmerkelijke zuren die deze wijn klasse geven.

wijngaard

De wijngaarden liggen in het dorp Cambados in Val do Salnés. De bodem kent een alluviale oorsprong en bestaat voornamelijk uit zand en hij bezit een vrij hoge zuurtegraad. Hun 6 hectare wijngaarden liggen op een licht golvend terrein dat tussen de 10 en 50 meter hoogte fluctueert. De stokken zijn 15 tot 30 jaar oud. Er staan 950 stokken per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van zalm, vette vis zoals bv. tonijn, groentengerechten en wit vlees zoals varkensvlees. Je serveert deze wijn best op een temperatuur van 9 °C.

Awards

La Guía de Vinos y Aceites : 94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens