Mar de Envero

Mar de Envero - Troupe

Type

wit

Appellatie

Rías Baixas DO

Druivenrassen

100% Albariño

Jaar

2017

Kleur

Strogeel met groene tinten

houtopvoeding

De druiven worden na de oogst in boxen van 20 kg getransporteerd zodat ze de wijnkelder in de best mogelijke conditie bereiken. Ze worden daar ontsteeld en geperst. Het perssap verblijft hierna gedurende 7 dagen in tanks waar de fermentatie plaatsvindt. De wijn wordt gestabiliseerd vooraleer hij op fles gaat. De wijn bevat 4,95 gram restsuiker per liter. De jaarlijkse productie bedraagt 40,000 liter.

neus

In de neus vinden we steenvruchten, zoals perziken en mango’s. Alsook toetsen van peer, passievrucht, lychee en subtiele aroma’s van rozenblaadjes en appel.

smaak

In de mond vinden we een mooie aanzet, die wordt gevolgd door een fris midden-palet met een goede zuurtegraad waarin we witte steenvruchten aantreffen. De zeer evenwichtige afdronk toont een opmerkelijke lengte en complexiteit. Hier vinden we aroma's van citroenzuur, grapefruit en appel.

wijngaard

De wijngaarden liggen in het dorp Cambados in Val do Salnés. De bodem kent een alluviale oorsprong en bestaat voornamelijk uit zand en hij bezit een vrij hoge zuurtegraad. Hun 6 hectare wijngaarden liggen op een licht golvend terrein dat tussen de 10 en 50 meter hoogte fluctueert. De stokken zijn 15 tot 30 jaar oud.

wijn / spijs

Deze wijn gaat goed samen met gestoomde schelpdieren zoals kokkels en mosselen, warme visgerechten met veel kruidigheid en zuren, paling in 't groen en haverwortel. Hij is ook een goede begeleider van gerechten op basis van gegrilde groenten. Je serveert deze wijn best op een 8 à 9 °C.

Awards

La Guía de Vinos y Aceites : 92/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens