Bodegas Mas Doix

Mas Doix - Doix Costers de Vinyes Velles

Type

rood

Appellatie

DOQ Priorat

Druivenrassen

55% Cariñena en 45% Garnacha

Jaar

2014

Kleur

Diep intens kersenrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine boxen van 10 kg naar de wijnkelder, daar aangekomen ondergaan ze een zeer strenge selectie. De maceratie duurt met zijn 4 tot 5 weken zeer lang en dit om een maximale extractie van de aroma's te verkrijgen. De fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en wordt gevolgd door een rijping van 16 maanden in 225 liter vaten uit nieuwe Franse eik. Hij gaat ongefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt een 5,000 flessen.

neus

De zeer expressieve neus toont een opmerkelijke elegantie met mooi verweven expressies van chocolade, toast, rijpe zwarte en rode bessen, eucalyptus, zoethout en een subtiele kruidigheid.

smaak

Deze frisse en elegante wijn is tevens rijk en vol met aroma's van rijp fruit die perfect in balans zijn met de fluweelzachte tannines die al goed verweven zijn. Verder toont deze grote wijn een prachtige aciditeit met fantastische fruitige zuren die deze wijn een enorm potentieel geven.

wijngaard

De wijngaarden van Mas Doix liggen tussen de 350 en 450 meter boven de zeespiegel en hebben een vrij steile hellingsgraad. De typische leistenen bodem wordt "Licorella" genoemd. De druiven komen van Grenache stokken die 80 jaar oud zijn, de Carignan is met zijn 105 jaar zelfs nog ouder. De opbrengst bedraagt slechts 300 gram druiven per rank.

wijn / spijs

Je kan hem serveren bij alle betere vleesgerechten, stoofpotjes, wild, pittige kazen...

Awards

Jancis Robinson : 18,5/20
Robert Parker : 95/100
Jeb Dunnuck : 96/100
Guia Penin : 94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens