Bodegas Mas Doix

Mas Doix - Les Crestes (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

DOQ Priorat

Druivenrassen

80% Garnacha, 10% Cariñena en 10% Syrah

Jaar

2016

Kleur

Diep intens paarsrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt. Het transport naar de wijnmakerij gebeurt in kleine boxen van 10 kg. Daar aangekomen ondergaan de druiven een dubbele selectie. De wijn rijpt 8 maanden op 2 jaar oude vaten van Franse eik. De wijn is in juni 2017 ongefilterd gebotteld. De totale productie bedraagt 48,000 flessen.

neus

De zeer expressieve en complexe neus begint met een aanzet van vers fruit met bosbessen, rode bessen en bramen. Je vindt er ook een zweem van bessenjenever in terug. Hij toont ook een prachtige kruidige component met toetsen van balsamico, munt en tijm. Tot slot wordt het geheel afgewerkt met een frisse minerale toets.

smaak

De sappige en fruitige aanzet wordt gevolgd door een complex midden palet waarin we bosvruchten, rode en zwarten bessen opmerken. De prachtige zuren zijn perfect in balans met de levendige en intense tannines. Tijdens de lange afdronk vinden we impressies van rode vruchten en kruiden.

wijngaard

De druiven komen uitsluitend van de Licorella wijngaard : een sterk hellende heuvel met een leisteen bodem die tussen de 350 en 450 meter boven zeeniveau ligt. De stokken zijn gemiddeld 20 jaar oud en de opbrengsten zijn beperkt tot 1 kg per rank.

wijn / spijs

Deze wijn gaat goed samen met gevogelte, wit vlees, gegrild rood vlees met oosterse kruiden, tapas...

Awards

Guia Penin : 91/100
Robert Parker : 92/100
Jeb Dunnuck : 92/100
James Suckling : 90/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens