Bodegas Mas Doix

Mas Doix - Salanques (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

DOQ Priorat

Druivenrassen

65% Grenache, 25% Carignan en 10% Syrah

Jaar

2015

Kleur

Robijnrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt. Het transport naar de wijnmakerij gebeurt in kleine boxen van 10 kg. Daar aangekomen ondergaan de druiven een dubbele selectie waarbij enkel perfecte druiven passeren. De wijn rijpt 14 maanden in vaten van Franse eik, waarvan de helft nieuwe vaten en de andere helft vaten die voor een 2e keer worden gebruikt. De wijn is in maart 2017 ongefilterd gebotteld. De totale productie bedraagt 18,000 flessen.

neus

De complexe neus toont aroma's van rood fruit met rode kersen en geplette aardbeien, senchuan peper, grafiet en een kruidige toets waarbij we laurier op merken.

smaak

Deze wijn start met een heel elegante aanzet die overgaat naar een mooi versmolten en fluweelzacht midden palet waarbij de fruitige zuren komen opzetten, deze geven samen met de mineraliteit de nodige fraîcheur. Het rood fruit is mooi rijp zonder gekookt over te komen. Verder toont hij delicate vanilletoetsen, verweven houttoetsen en kruidnagel.

wijngaard

De druiven komen uitsluitend van de Licorella wijngaard : een sterk hellende heuvel met een leisteen bodem die tussen de 350 en 450 meter boven zeeniveau ligt. De Grenache en Carignan stokken zijn 70 jaar tot 90 jaar oud met opbrengsten die beperkt zijn tot slechts een 700 gr per rank. De Syrah stokken zijn wat jonger.

wijn / spijs

Je kan deze wijn combineren met alle betere vleesgerechten, stoofpotjes, wild, pittige kazen...

Awards

Robert Parker : 92+/100
Jeb Dunnuck : 93/100
Wine Spectator : 92/100
Guia Penin : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens