Domaine Maxime Magnon

Maxime Magnon - Campagnès (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

Corbières AOC

Druivenrassen

95% Carignan aangevuld met Grenache Noir en Gris, Syrah, Macabou en Terret

Jaar

2014

houtopvoeding

De verschillende druivenrassen worden al direct na het plukken gemengd en alle druiven ondergaan een gezamenlijke vinificatie. Het gebruikte proces is macération carbonique. Hierna rijpt het sap gedurende een jaar op reeds gebruikte Bourgogne-vaten, en dit om geen dominante houttoets te krijgen. In de wijnkelder worden geen extra zuren, geen sulfieten of andere chemische bestanddelen toegevoegd. Er wordt ook enkel gebruik gemaakt van inheemse gisten om deze natuurlijke wijn te maken.

wijngaard

De biologisch geteelde druiven komen van meer dan 100 jaar oude stokken, voornamelijk Carignan maar er groeien ook ranken met Grenache Noir en Gris, Syrah, Macabou en Terret tussen die Carignan. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen. Dit geeft een laag rendement van ongeveer 20 hl per hectare. Deze wijn valt onder de appellatie Vin de Pays de la Vallée du Paradis in de Hautes Corbières.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van gestoofd rood vlees of rundswangetjes. Wild past minder goed bij deze delicate wijn. Je serveert deze wijn best licht gekoeld op een temperatuur van 14 °C.

Awards

La Revue du Vin France : 17/20 & Coup de Coeur de l'année 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens