Domaine Maxime Magnon

Maxime Magnon - Rozeta

Type

rood

Appellatie

Corbières AOC

Druivenrassen

65% Carignan aangevuld met Grenache Noir en Gris, Syrah, Macabou en Terret

Jaar

2017

Kleur

Helder robijnrode kleur met paarse randen

houtopvoeding

De verschillende druivenrassen worden al direct na het plukken gemengd en alle druiven ondergaan een gezamenlijke vinificatie. Het gebruikte proces is macération carbonique. Hierna rijpt het sap gedurende minstens 9 maanden op reeds gebruikte Bourgogne-vaten, en dit om geen dominante houttoets te krijgen. In de wijnkelder worden geen extra zuren, geen sulfieten of andere chemische bestanddelen toegevoegd. Er wordt ook enkel gebruik gemaakt van inheemse gisten om deze natuurlijke wijn te maken.

neus

Zuivere en frisse neus met delicate en discrete aroma's van vers rood fruit (frambozen en kersen), paarse bloemen, zachte kruiden en een heel lichte toets van cuberdon.

smaak

Krokant en fris in de mond met smaken van geplet rood fruit en frisse kruiden. Heel evenwichtige rode wijn met fluweelzachte tannines en een heel lange en frisse finale.

wijngaard

De biologisch geteelde druiven komen van 50 tot 60 jaar oude stokken. De bodem bestaat voornamelijk uit schilfersteen die bovenop een kalksteen ondergrond ligt. Deze moeilijk te bewerken terroir is zeer rotsachtig en het kreupelhout groeit er weelderig. Het rendement ligt rond de 20 hl per hectare. Deze wijn valt onder de appellatie Vin de Pays de la Vallée du Paradis in de Hautes Corbières.

wijn / spijs

Wit vlees en gevogelte, kruidige visgerechten, oosterse gerechten, ....

Awards

The Wine Front : 94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens