Bodegas Menade

Menade - Dulce (50 cl)

Type

wit

Appellatie

Rueda

Druivenrassen

100% Sauvignon Blanc

Jaar

2016

Kleur

Zacht goudgeel

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een klassieke fermentatie die spontaan op gang komt door de inheemse gisten. Van zodra dat het sap nog een 60 à 80 gram restsuiker per liter bevat wordt de fermentatie stopgezet door het sap sterk af te koelen. De clarificatie gebeurt door middel van bentoniet. De wijn ondergaat een koude stabilisatie die op een natuurlijke wijze gebeurt en hij gaat gefilterd op fles.

neus

De neus toont aroma's van wit en exotisch fruit, en perensiroop.

smaak

Het fruit brengt de zoete component aan, maar deze ligt perfect in balans met de frisse en natuurlijk overkomende zuren. Hij toont een mooie lengt waarbij het evenwicht tussen zoet en zuur steeds worden behouden.

wijngaard

De wijngaarden liggen in de Duero vallei, deels in de alluviale afzettingen van de Duero rivier en deels in laag uitgebouwde terrassen. De bodem die rijk is aan carbonaten bestaat uit ronde keien die ingebed liggen in zandige en kalkachtige klei. Tussen de ranken groeit een mix van gras en natuurlijke vegetatie. Er wordt op een organische manier aan wijnbouw gedaan, dus zonder het gebruik van chemische producten : fauna en wijnbouw gaan hier hand in hand. Op het perceel dat voor deze zoete wijn is voorzien wordt naar zeer laag rendement gestreefd zodat de druiven een hoge concentratie bezitten.

wijn / spijs

Je serveert hem best tussen de 6 en 9 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens