Bodegas Menade

Menade - La Misión 2015

Type

wit

Appellatie

Rueda

Druivenrassen

100% Verdejo

Jaar

2015

Kleur

Geel met gouden reflecties

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt. De trossen worden in hun geheel geperst. De fermentatie, die spontaan op gang komt door de inheemse gisten, gebeurt in inox tanks. Hierna rijpt de wijn gedeeltelijk in 500 liter vaten van Franse eik, een mix van nieuwe en tot 6 jaar oude vaten, een deel van het sap rijpt in grote tanks en buizen van 50 en 100 hl, en tot slot rijpt een deel van de wijn in de traditionele tinajas die uit klei bestaan, die tinajas hebben verschillende afmetingen en zijn gemaakt met klei uit de Menade wijngaarden. Na 10 maanden rijping worden de verschillende loten geassembleerd. De stabilisatie gebeurt koud en op natuurlijke wijze. Hierna wordt de wijn gebotteld en tot slot rijpt de wijn nog een kleine 2 jaar op fles in de kelders van het domein.

neus

De neus opent met een complex mineraal palet waarbij we ook gerookte toetsen en mooi rijp fruit opmerken. Verder toont hij een uitgesproken kruidige component met tijm, laurier en venkel.

smaak

Deze brede wijn toont aroma's van gele steenvruchten, discrete toetsen van pompelmoes en een minerale component die zich vooral in de afdronk manifesteert. In het lange midden palet valt de mooi verweven aciditeit op, deze zorgt voor fraîcheur.

wijngaard

De druiven komen van 18 percelen die beplant zijn met oude, pre-phylloxera ranken. De bodem die rijk is aan carbonaten bestaat uit ronde keien die ingebed liggen in zandige en kalkachtige klei. De wijngaarden liggen in de Duero vallei, deels in de slibafzettingen van de rivier en deels in laag uitgebouwde terrassen. Tussen de ranken groeit een mix van gras en natuurlijke vegetatie. Er wordt op een organische manier aan wijnbouw gedaan, dus zonder het gebruik van chemische producten : fauna en wijnbouw gaan hier hand in hand.

wijn / spijs

Je serveert hem best bij schaaldieren, krachtige visgerechten en zomerkazen.

Awards

Guía de Vinos ABC.es : 93/100
Guia Penin : 93/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens