Bodegas Menade

Menade - Sauvignon

Type

wit

Appellatie

Rueda

Druivenrassen

100% Sauvignon Blanc

Jaar

2017

Kleur

Geel met gouden reflecties

houtopvoeding

De oogst van de druiven gebeurt deels 's nachts mechanisch en deels manueel overdag. De fermentatie in inox tanks komt spontaan op gang door de inheemse gisten. Dit proces is temperatuur-gecontroleerd en verloopt tussen de 18 en 22 °C. De tanks hebben verschillende afmetingen zodat de druiven volgens hun bodemeigenschappen samen in één tank kunnen. De clarificatie gebeurt door middel van bentoniet. De wijn ondergaat een koude stabilisatie die op een natuurlijke wijze gebeurt. De rijping neemt plaats op droesem. Hij gaat gefilterd op fles.

neus

De intens aromatische neus toont expressies van witte en gele steenvruchten, munt, selder, verse basilicum en zeste van mandarijnschil.

smaak

Deze fruitige, goed gestructureerde en ronde wijn toont toetsen van papaja en passievruchten.

wijngaard

De wijngaarden liggen in de Duero vallei, deels in de alluviale afzettingen van de Duero rivier en deels in laag uitgebouwde terrassen. De bodem die rijk is aan carbonaten bestaat uit ronde keien die ingebed liggen in zandige en kalkachtige klei. Tussen de ranken groeit een mix van gras en natuurlijke vegetatie. Er wordt op een organische manier aan wijnbouw gedaan, dus zonder het gebruik van chemische producten : fauna en wijnbouw gaan hier hand in hand. Er gebeurt een groene pluk om de rendementen onder controle te houden.

wijn / spijs

Je serveert hem best tussen de 8 en 10 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens