Bodegas Menade

Menade - Verdejo

Type

wit

Appellatie

Rueda

Druivenrassen

100% Verdejo

Jaar

2017

Kleur

Helder strogeel met groene reflecties

houtopvoeding

De druiven worden deels met de hand en deels mechanisch geplukt. Een deel van de oogst gebeurt ‘s nachts zodat de druiven in hun meest frisse toestand in de wijnkelder arriveren. De trossen worden in hun geheel geperst. De fermentatie, die spontaan op gang komt door de inheemse gisten, is temperatuur-gecontroleerd en neemt plaats tussen de 18 en 22 °C. Dit proces gebeurt in inox vaten met een verschillende inhoud die afgestemd is op de afzonderlijke percelen. De wijn rijpt op droesem. De clarificatie gebeurt door het gebruik van bentoniet (soort klei). De stabilisatie gebeurt koud en op natuurlijke wijze. De wijn gaat gefilterd op fles.

neus

De minerale neus toont wit fruit en subtiele kruidige toetsen met laurier, tijm en venkel.

smaak

Deze ronde en frisse wijn is mooi in balans en toont veel volume. De subtiele bittere toetsen en de prachtige minerale component geven een mooie interactie met de prominent aanwezige natuurlijke en zeer fijne aciditeit van deze wijn die het einde van het midden palet domineert. Het expressieve fruit toont witte en gele steenvruchten, pompelmoes en discrete ananas toetsen. De afdronk is lang en elegant.

wijngaard

De druiven komen van verschillende percelen van 170 hectare die beplant zijn met 18 tot 30 jaar oude stokken. De bodem die rijk is aan carbonaten bestaat uit ronde keien die ingebed liggen in zandige en kalkachtige klei. De wijngaarden liggen in de Duero vallei, deels in de slibafzettingen van de rivier en deels in laag uitgebouwde terrassen. Tussen de ranken groeit een mix van gras en natuurlijke vegetatie. Er wordt op een organische manier aan wijnbouw gedaan, dus zonder het gebruik van chemische producten : fauna en wijnbouw gaan hier hand in hand.

Awards

Guia Penin : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens