Domaine de Montcalmès

Montcalmès - Terrasses du Larzac 2014 magnum (ook in dubbele magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

Coteaux du Languedoc

Druivenrassen

60% Syrah, 20% Mouvèdre en 20% Grenache Noir

Jaar

2014

Kleur

Diep intens kersenrood

houtopvoeding

De druiven worden na aankomst in de wijnkelder ontrist. De drie druivenrassen ondergaan een aparte vinificatie. De vinificatie gebeurt op inheemse gisten. De maceratie duurt ongeveer 30 dagen. Hierna gaat de wijn gedurende 24 maanden op eiken vaten : een mix van vaten die minstens één of twee jaar oud zijn. De afzonderlijke loten worden twee maanden voor het bottelen samen gebracht en gaan dan ongefilterd op fles en dit als de maan tussen het laatste kwartier en nieuwe maan staat.

neus

De zeer expressieve neus toont een uitgesproken kruidigheid met peperkoek, komijn en lavendel. Verder vinden we rijpe kersen, subtiele zwarte vruchten en een florale toets.

smaak

In de sappige aanzet vinden we krokant en rijp rood fruit. Hij toont veel frisse accenten met onder andere munt. De prominent aanwezig tannines zijn fluweelzacht en mooi versmolten, en geven deze wijn een uitstekend bewaarpotentieel. Hij eindigt met een grandioze finale.

wijngaard

De Syrah en Grenache komen van percelen die op een plateau van lacustrine kalksteen liggen en Noordwaarts zijn georiënteerd. De Mourvèdre komt uit Aniane van percelen die naar het Zuiden en het Noordwesten zijn gericht. De bodem bestaat hier uit de typische kiezels die je in Châteauneuf-du-Pape vindt. De stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud en het rendement bedraagt 25 hl/hectare.

wijn / spijs

Deze wijn gaat mooi samen met rood en wit vlees, stoofpotje van lam, gebraad, kwartel en zeebaars met een sauce vierge. Deze wijn is sowieso zeer gemakkelijk combineerbaar bij de betere maaltijd.

Awards

Robert Parker : 91-93/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens