Domaine de Montcalmès

Montcalmès - Terrasses du Larzac 2015 (ook in magnum en dubbele magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

Coteaux du Languedoc

Druivenrassen

60% Syrah, 20% Mouvèdre en 20% Grenache Noir

Jaar

2015

Kleur

Robijnrood

houtopvoeding

De druiven worden na aankomst in de wijnkelder ontrist. De drie druivenrassen ondergaan een aparte vinificatie. De vinificatie gebeurt op inheemse gisten. De maceratie duurt ongeveer 30 dagen. Hierna gaat de wijn gedurende 24 maanden op eiken vaten : een mix van vaten die minstens één of twee jaar oud zijn. De afzonderlijke loten worden twee maanden voor het bottelen samen gebracht en gaan dan ongefilterd op fles en dit als de maan tussen het laatste kwartier en nieuwe maan staat.

neus

Na het walsen krijgen we een expressieve neus die een rijk palet vrijgeeft. We vinden er aroma's van rood fruit, aardse toetsen, frisse Provençaalse kruiden, grafiet, balsamico en een mooie florale toets in terug.

smaak

Na de zachte aanzet bouwt het palet mooi op waarbij het terroir een grote rol speelt. Deze wijn bezit een grote structuur met de fluweelzachte en rijpe tannines, en de frisse zuren als belangrijkste spelers. Deze harmonieuze en Bourgondische wijn eindigt met een lange finale waarin de fruitige zuren in het oog springen.

wijngaard

De Syrah en Grenache komen van percelen die op een plateau van lacustrine kalksteen liggen en Noordwaarts zijn georiënteerd. De Mourvèdre komt uit Aniane van percelen die naar het Zuiden en het Noordwesten zijn gericht. De bodem bestaat hier uit de typische kiezels die je in Châteauneuf-du-Pape vindt. De stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud en het rendement bedraagt 25 hl/hectare. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens