Tenuta Olim Bauda

Olim Bauda - Gavi del Comune di Gavi

Type

wit

Appellatie

Gavi del Comune di Gavi DOCG

Druivenrassen

100% Cortese

Jaar

2017

Kleur

Licht geel met een groene schijn

houtopvoeding

De druiven worden ontrist bij aankomst op het domein en worden nog dezelfde dag dat ze geplukt zijn gekneusd. Hierna worden de druiven in inox tanks geplaatst waar er een korte schil-maceratie plaatsneemt aan 12 °C. Nadat de schillen verwijderd zijn begint de alcoholische fermentatie aan een temperatuur rond de 15-16 °C. En dit gedurende 15 dagen zodat alle delicate aroma’s perfect worden bewaard. Tot slot volgt een lange rijping in inox tanks.

neus

De neus toont aroma's van citrus, pompelmoes, gras, kruiden en witte bloemen.

smaak

In de mond vinden we een complexe wijn met appel, witte steenvruchten, mineralen en rozemarijn. Na wat kelderrust zullen de kruiden meer op de voorgrond komen. Hij etaleert een mooie aciditeit zonder dat deze te overheersend wordt.

wijngaard

De druiven komen van verschillende percelen die rond de 300 meter hoogte liggen. De bodem bestaat uit klei- en zandachtige mergel. De Cortese stokken zijn hier in 2001 aangeplant.

wijn / spijs

Deze wijn is een ideale begeleider van visgerechten, Sint-Jakobsschelpen, scampi's en rivierkreeftjes, maar ook als aperitief is dit een pareltje. Als aperitief serveer je hem best tussen de 10 en 12 °C, bij het eten mag hij een fractie warmer zijn. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens