Tenuta Olim Bauda

Olim Bauda - Le Rocchette (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

Barbera d'Asti Superiore DOCG

Druivenrassen

100% Barbera

Jaar

2015

Kleur

Intens diep donkerrood met gekleurde tranen

houtopvoeding

De hand geplukte druiven ondergaan een strenge selectie en worden zo snel mogelijk na het plukken geperst om ongewenste oxidatie te voorkomen. De maceratie en de alcoholische fermentatie nemen samen 12 dagen in beslag. Hierna rijpt de wijn gedurende 18 maanden in grote 2,500 liter Allier vaten van Franse eik. Tot slot rust de wijn nog 6 maanden op fles in de kelders van het domein.

neus

De focus ligt op het fruit met aroma's van blauwe en zwarte bessen en pruimen.

smaak

Aangezien het hier een monocépage met Barbera druiven betreft zal het wel geen verrassing zijn dat de zuren prominent aanwezig zijn, maar ze tonen zich zeer mild en aangenaam en absoluut niet agressief. De tannines zijn perfect rijp en mooi versmolten in het geheel. Hij toont aroma's van blauwe bessen en kruiden.

wijngaard

De druiven komen van de Le Rocchette wijngaard in Bauda. De bodem kent een alluviale oorsprong en bestaat voornamelijk uit zand, klei en mergel. De percelen liggen op een lichte helling en dit op een 170 meter boven zeeniveau. Le Rocchette valt onder het Barbera d’Asti Superiore DOCG label, om hieronder te vallen moet een wijn aan de volgende eisen voldoen : hij moet minstens 14 maanden rijpen op het domein, waarvan minstens 6 maanden op vat en hij moet een minimum alcohol percentage hebben van 12,5%. De stokken zijn meer dan 65 jaar oud.

wijn / spijs

Rood vlees met rijke sauzen, stoofpotjes, lamsschouder met rozemarijnsaus, varkensvlees...

Awards

Veronelli : 90/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens