Tenuta Olim Bauda

Olim Bauda - Moscato d'Asti 'Centive'

Type

diversen

Appellatie

Moscato d'Asti

Druivenrassen

100% Moscato

Jaar

2017

Kleur

Licht strogeel met een heel lichte pareling

houtopvoeding

Na een korte koude maceratie op de schil van slechts enkele uren wordt de most apart genomen. Hierna volgt de fermentatie in kleine inox vaten aan een koude temperatuur. Tijdens dit proces ontwikkelt de wijn zijn mousse, er wordt dus geen CO2 toegevoegd. Om de fermentatie vroegtijdig te stoppen wordt de most gekoeld en ondergaat hij een micro filtering vooraleer hij op fles gaat, dit gebeurt slechts 2 maanden na de oogst.

neus

De aromatische neus toont aroma’s van appel, ananas, anijs, agrum en honing.

smaak

In de mond vinden we een fris palet waarbij de zoete component perfect in balans is met de aciditeit. De fijne bubbels geven hem een licht romige toets en dit zorgt voor een zeer persistente en elegante afdronk.

wijngaard

De druiven komen van de Centive wijngaard in het dorp Fontanile. Dit perceel is in de jaren 70 aangeplant. De bodem heeft een wittere kleur dan hun Barbera wijngaarden. Het terroir bestaat uit een goede mix van zand en mergel waarbij we ook nog een groot aandeel witte kalksteen vinden.

wijn / spijs

Je kan deze wijn combineren met geitenkaas, vruchtensalade en ook de vruchtensalade afwerken met een geut van deze wijn. Verder gaat hij ook goed samen met desserts met hazelnoot in. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens