Tenuta Olim Bauda

Olim Bauda - Nizza (ook verkrijgbaar in magnum)

Type

rood

Appellatie

Nizza DOCG

Druivenrassen

100% Barbera

Jaar

2015

Kleur

Purperrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en worden nog dezelfde avond gekneusd. Hierna gaan de druiven in temperatuur-gecontroleerde inox tanks. Na de alcoholische fermentatie wordt de wijn overgebracht in 25 hl grote vaten uit Franse eik waar de wijn gedurende 30 maanden rijpt. Deze wijn voldoet aan de criteria van een Nizza Riserva.

neus

De elegante en complexe neus toont perfect rijp fruit met blauwe bessen en pruimen. Verder vinden we eucalyptus, munt, balsamico, discrete gerookte impressies en mooie minerale component met onder andere ijzer. Ondanks het warme jaar komt het fruit niet getoast of gekookt over maar toont het zich heel fris.

smaak

Het zeer elegante en rijke palet is perfect in balans, en dit met ingetogen, fruitige en zeer goed gedoseerde zuren die blijven komen. Hij toont ook een prachtige minerale component met geplette rots en ijzer. In de zeer lange en complexe afdronk leveren het fruit, de kruiden en de mineraliteit een boeiend samenspel. Dit is een fantastische wijn uit een groot wijnjaar.

wijngaard

De Barbera druiven komen van de Incisa Scapaccino wijngaard in de Nizza appellatie. De stokken zijn in 1979 aangeplant. Het rendement ligt onder de 7 ton druiven per hectare en dit betekent dus minder dan 49 hl wijn per hectare.

wijn / spijs

Je serveert hem best tussen de 16 en 18 °C bij stoofpotten, rood vlees met rijke sauzen, wildgerechten, lamsvlees, pikante kazen...

Awards

Vitae : 4 ranken
Doctor Wine : 96/100
Duemilavini : 5 trossen
Gambero Rosso : Tre Bicchieri 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens