Pagos de Matanegra

Pagos de Matanegra - Finca Valentina (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

D.O. Ribera del Duero

Druivenrassen

100% Tempranillo

Jaar

2012

Kleur

Intens diep rood met gekleurde tranen

houtopvoeding

De wijn ondergaat een temperatuur-gecontroleerde fermentatie aan 26 °C. De malolactische fermentatie gebeurt in eiken vaten. Tot slot rijpt hij gedurende 19 maanden in vaten van Franse eik. Hij bevat 1,30 gram per liter restsuiker. De jaarlijkse productie bedraagt 6,000 flessen.

neus

De complexe en elegante neus toont diep zwart fruit zoals braambessen en bosbessen, een zeer verleidelijke vanilletoets en vluchtige geuren van rubber. Verder zal je een explosie van kruidigheid terugvinden die aan ras el hanout doet denken.

smaak

In de mond vinden we een volle wijn met rijpe en krachtige tannines. De goed gestructureerde zuren zijn de ruggengraat van deze wijn. Hij toont een complexe mineraliteit, chocolade, vanille en een mooie kruidigheid.

wijngaard

De Tempranillo druiven komen van oude stokken die 80 tot 90 jaar oud zijn. Op de tot 850 meter hoog gelegen percelen staan slechts 2,200 stokken per hectare. De bodem die organisch wordt bewerkt, bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van speenvarken, gerijpt rundsvlees en stoofpotjes. Je serveert hem best licht gekoeld tussen de 14 en 16 °C.

Awards

Robert Parker : 93/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens