Weingut Peter Jakob Kühn

Peter Jakob Kühn - Oestricher Klosterberg

Type

wit

Appellatie

Rheingau Riesling Trocken VDP Erste Lage

Druivenrassen

100% Riesling

Jaar

2017

Kleur

Helder en intens strogeel

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt en ondergaan hierbij een strenge selectie. De fermentatie die op gang komt door de inheemse gisten gebeurt in grote houten vaten. Hierna rijpt hij op droesem in grote houten vaten. Hij is half augustus 2018 gebotteld. Deze wijn bevat 2,1 gram per liter restsuiker.

neus

De neus etaleert een prachtige mineraliteit, exotisch fruit, ananas en florale impressies van voorjaarsbloemen waarbij meiklokjes het meest in het oog springen.

smaak

Deze ronde en evenwichtige wijn bezit een opmerkelijke balans. De zuren dragen de wijn, echter zonder dat deze te dominant worden. Het palet toont sterfruit en verse witte vruchten. De typiciteit van de Riesling is eerder op een discrete manier aanwezig.

wijngaard

De 160 tot 180 meter hoog gelegen Klosterberg wijngaard is perfect ingebed tussen het Rijndal en de hoge Taunusrug. Dit terrein behoorde vroeger toe aan het Gotteshal klooster van de Cisterciënzer orde. De Riesling druiven komen van het Kühn perceel dat 20 jaar geleden is aangelegd en beplant. In 2012 kreeg het een opwaardering tot Erste Lage. Dit perceel is met 10,000 stokken per hectare zeer dicht beplant en hierdoor moeten de wortels zeer diep naar grondstoffen zoeken. Dit zorgt voor een gegarandeerde waterbevoorrading tijdens lange perioden van droogte en deze diepe worteling geeft ook veel mineralen in de druiven. De bodem bestaat uit zand en kwartsrijke löss, een eolische afzetting van silt die daar door de Rijn miljoenen jaren geleden zijn achtergelaten.

wijn / spijs

Serveer deze prachtige wijn bij coquilles, schaal- en schelpdieren, kreeft, kalfsvlees en smeuïge kazen.

Awards

Robert Parker : 93/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens