Peyrassol

Peyrassol - Le Clos

Type

rosé

Appellatie

AOP Côtes de Provence

Druivenrassen

80% Cinsault en 20% Rolle

Jaar

2016

Kleur

Zeer licht roze

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en dit enkel tijdens de vroege ochtend zodat de druiven in hun meest frisse toestand naar het wijnhuis kunnen vervoerd worden. Daar aangekomen gebeurt nog een selectie en worden de druiven ontrist. Hierna worden de druiven zo snel mogelijk geperst, zo gebeurt er geen ongewenste oxidatie. De fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en neemt plaats in inox kuipen. Tot slot rijpt de wijn nog 8 maanden in inox cuves, en dit om zijn fruit en frisheid maximaal te behouden.

neus

De uitgesproken elegante neus toont wit fruit en perzik, verder vinden we er meer discrete florale toetsen zoals kamperfoelie in terug.

smaak

De frisse en vlezige aanzet wordt gevolgd door aroma’s van agrum, pompelmoes, mandarijn en perzik. Deze levendige en harmonieuze rosé bezit een grote structuur en is mooi in balans. In het midden palet vinden we een lichte vettige toets. De lange afdronk toont intense smaken van witte vruchten en een zeer lichte zoute toets.

wijngaard

Deze cuvée wordt pas vanaf 2009 gemaakt, en dit enkel in de beste jaren. De druiven komen van één van de beste percelen in Clos Peyrassol : een ommuurde wijngaard aan de voet van het gebouw van de tempeliers. De grindrijke bodem bestaat uit klei en kalksteen die uit het Trias tijdperk dateren. Het rendement ligt onder de 30 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze rosé is de perfecte begeleider van carpaccio van Sint-Jakobsschelpen, gegrilde zeebrasem, langoustines of gegrilde kreeft. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens