Herdade do Portocarro

Portocarro - Autocarro N° 27

Type

rood

Appellatie

Península de Setúbal VR

Druivenrassen

1/3 Aragonez, 1/3 Touriga Nacional en 1/3 Cabernet Sauvignon

Jaar

2016

Kleur

Licht intens kersenrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnkelder, daar aangekomen gebeurt een tweede selectie. Nadat ze ontrist zijn worden ze in eiken vaten van 50 hl geplaatst waar ze 48 uren in verblijven aan een temperatuur die onder de 15 °C wordt gehouden. Na een zachte maceratie komt de fermentatie spontaan op gang door de inheemse gisten. Dit proces dat 1 tot 3 weken duurt is temperatuur-gecontroleerd en verloopt aan maximaal 27 °C. De fermentatie neemt plaats in eiken vaten. De malolactische fermentatie volgt direct hierna. De 12 maanden durende rijping neemt plaats in grote houten vaten van 50 hl. De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 50,000 flessen.

neus

De intense en fruitige neus toont aroma's van rode bessen en pruimen.

wijngaard

De druiven komen van één perceel dat omringd is door bomen in São Romão do Sado. De ranken die Noord-Zuid zijn georiënteerd groeien op een zuidwaarts gerichte heuveltop die 60 meter boven de Sado rivier uitsteekt. De bodem bestaat uit klei, calcium en silica. De pH waarde ervan bedraagt ongeveer 7,5. De meeste ranken zijn in het jaar 2000 aangeplant en worden op een biodynamische manier bewerkt. De opbrengst bedraagt ongeveer een 6 ton druiven per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn goed gaat samen met pasta met tomatensaus, lamsgehakt en zeebaars in zoutkorst.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens