Herdade do Portocarro

Portocarro - Herdade do Portocarro

Type

rood

Appellatie

Península de Setúbal VR

Druivenrassen

Aragonez, Touriga Nacional en Cabernet Sauvignon

Jaar

2014

Kleur

Intens granaatrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnkelder, daar aangekomen gebeurt een tweede selectie. Nadat ze ontrist zijn worden ze in eiken vaten van 50 hl geplaatst waar ze 48 uren in verblijven aan een temperatuur die onder de 15 °C wordt gehouden. Na een zachte maceratie komt de fermentatie spontaan op gang door de inheemse gisten. Dit proces dat 1 tot 3 weken duurt is temperatuur-gecontroleerd en verloopt aan maximaal 27 °C. De fermentatie wordt niet vroegtijdig gestopt zodat er bijna geen restsuiker in de wijn achterblijft. De malolactische fermentatie volgt direct hierna. De 12 maanden durende rijping neemt plaats in vaten van 400 liter uit Franse eik en wordt gevolgd een verblijf van 4 maanden in grote eiken vaten. Tot slot rust de wijn nog minstens één jaar op fles in de kelders van het domein. De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 10,000 flessen.

neus

De neus toont aroma's van rijpe pruimen, wilde bessen, kruiden en geroosterde toetsen afkomstig van de vatlagering.

smaak

In de mond vinden we een sensuele wijn die perfect in balans is en fijne tannines bezit.

wijngaard

De druiven komen van één perceel dat omringd is door bomen in São Romão do Sado. De ranken die Noord-Zuid zijn georiënteerd groeien op een zuidwaarts gerichte heuveltop die 60 meter boven de Sado rivier uitsteekt. De bodem bestaat uit klei, calcium en silica. De pH waarde ervan bedraagt ongeveer 7,5. De meeste ranken zijn in het jaar 2000 aangeplant en worden op een biodynamische manier bewerkt. De opbrengst bedraagt ongeveer een 6 ton druiven per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn gaat uitstekend samen met kip met kaviaar van aubergine.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens