Quinta da Côrte

Quinta da Côrte - Gran Reserva (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

Douro DOC

Druivenrassen

Touriga Nacional en Touriga Franca

Jaar

2015

Kleur

Granaatrood met reflecties van inkt

houtopvoeding

De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en worden in kleine kratten naar het wijnhuis getransporteerd. Hier ondergaan ze een tweede selectie en worden de trossen ontrist. De druiven gaan via de zwaartekracht in kleine inox cuves waar ze gedurende 3 weken een zachte en langzame maceratie ondergaan zodat de frisheid van de fruitaroma’s maximaal behouden blijft. Hierbij wordt de pigeage techniek toegepast. Pas na de malolactische fermentatie wordt de wijn getransfereerd naar eiken vaten voor de 12 maanden durende rijping. Deze gebeurt in een mix van 225 en 500 liter vaten, waarvan 15% nieuwe vaten.

neus

In de neus domineren specerijen en peper, verder toont hij delicate florale impressies waarbij we irissen opmerken.

smaak

De krachtige aanzet gaat over in het midden palet waarin we weelderige en zachte tannines opmerken. Zoals in de neus toont hij een kruidige en florale toets, met verder ook nog aroma’s van rode en zwarte vruchten. Deze evenwichtige wijn etaleert een lange en frisse finale waarbij we nog veel potentieel zien.

wijngaard

De druiven komen van 24 hectare wijngaarden die over 22 percelen zijn uitgespreid, deze zijn voornamelijk op de steile hellingen langs de Douro in terrassen uitgewerkt . De bodem bestaat uit witgekalkte schilfersteen en deze wordt enkel met natuurlijke producten bemest. De percelen voor deze cuvée zijn noord- en oostelijk georiënteerd zodat ze toch wat bescherming genieten tegen de brandende zomerzon. De 10 tot 70 jaar oude stokken zijn diepgeworteld en vinden hun voedsel in de vochtrijke diepere bodemlagen. De wijngaarden worden enkel met manuele arbeid gecultiveerd.

wijn / spijs

Je serveert hem best bij bereidingen met stevige vleesgerechten zoals konijn, stoofpotjes, haarwild zoals everzwijn, hertenfilet en gerijpt rundvlees. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens