Quinta da Côrte

Quinta da Côrte - Porto LBV

Type

diversen

Appellatie

Porto

Druivenrassen

Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Amarela, Rufete en Tinto Cão

Jaar

2014

Kleur

Diep robijnrood

houtopvoeding

De druiven ondergaan eerst een selectie en worden dan ontrist. Hierna gaan ze in grote lagares van 25 tot 50 hl waar de druiven vertrappeld worden. Deze Porto rijpt in grote houten tonnen van 6,050 liter. Hij is in 2018 gebotteld. De productie bedraagt 6,000 flessen.

neus

De neus opent met zwarte vruchten zoals braambessen en cassis. Na het walsen komen hier ook aroma’s van kersen bij.

smaak

In de mond ontwikkelt zich een complex palet met uitgesproken accenten van cacao en munt. Deze elegante Porto toont zich elegant en bezit een mooi volume. In de fruitige finale merken we subtiele toetsen van menthol op.

wijngaard

De druiven komen van 24 hectare wijngaarden die voornamelijk in terrassen zijn uitgewerkt op de steile hellingen langs de Douro. De bodem bestaat uit witgekalkte schilfersteen. De percelen zijn voornamelijk noord- en noordoostelijk georiënteerd zodat ze toch wat bescherming genieten tegen de brandende zomerzon. De gemiddeld 70 jaar oude stokken zijn diepgeworteld en vinden hun voedsel in de vochtrijke diepere bodemlagen.

wijn / spijs

Je kan deze Porto als aperitief serveren, maar hij gaat ook goed samen met desserten op basis van donkere chocolade of rode vruchten. Aan 14 °C komt hij het best tot zijn recht.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens