Quinta da Côrte

Quinta da Côrte - Porto Tawny 10 years

Type

diversen

Appellatie

Porto

Druivenrassen

Touriga Franca, Tinta Roriz en Tinta Amarela

Jaar

Kleur

Amber met reflecties van acajou

houtopvoeding

De druiven ondergaan eerst een selectie en worden dan ontrist. Hierna gaan ze in grote lagares van 25 tot 50 hl waar de druiven vertrappeld worden. Deze Porto is een assemblage van wijnen die 10 jaar oud zijn. De Porto rijpt in pipas van 600 liter.

neus

Het prachtige en rijke aromatische palet opent met amandel, walnoot, vijgen, gedroogd fruit, rozijnen en gekonfijte sinaasappel. Hierna komt nog een laag met geroosterde toetsen, hout en terpentijn.

smaak

Dezelfde complexe impressies van in de neus komen terug in de mond, dit leidt tot een rijke en geconcentreerde Porto met een verbluffend mooie aciditeit. Deze energierijke Porto toont een opmerkelijke elegantie en lengte.

wijngaard

De druiven komen van 24 hectare wijngaarden die voornamelijk in terrassen zijn uitgewerkt op de steile hellingen langs de Douro. De bodem bestaat uit witgekalkte schilfersteen. De percelen zijn voornamelijk noord- en noordoostelijk georiënteerd zodat ze toch wat bescherming genieten tegen de brandende zomerzon. Voor deze Porto worden oude stokken van gemiddeld 40 jaar oud gebruikt. Deze zijn diepgeworteld en vinden hun voedsel in de vochtrijke diepere bodemlagen.

wijn / spijs

Deze Porto combineer je best bij een kreeft in saus, risotto van langoustines, vis met saffraan, geitenkaas of Comté. Je serveert hem best tussen de 10 en 12 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens