Quinta da Côrte

Quinta da Côrte - Porto Tawny 20 years

Type

diversen

Appellatie

Porto

Druivenrassen

Tinta Barroca, Tinta Roriz, Rufete en Tinta Amarela

Jaar

Kleur

Baksteenrood met oranje en amber reflecties

houtopvoeding

De druiven ondergaan eerst een selectie en worden dan ontrist. Hierna gaan ze in grote lagares van 25 tot 50 hl waar de druiven vertrappeld worden. Deze Porto is een assemblage van wijnen die gemiddeld 20 jaar oud zijn. De Porto rijpt in pipas van 600 liter.

neus

In deze rijke en complexe neus vinden we aroma’s van rozijnen, zoethout, kaneel, gekonfijte agrum, koffie, karamel en noten.

smaak

In de mond toont deze Porto zich zeer harmonieus en ontwikkelt hij een complex palet dat steeds bulkt van de fraîcheur. Tijdens de rijke finale blijft hij nog steeds perfect in balans.

wijngaard

De druiven komen van 24 hectare wijngaarden die voornamelijk in terrassen zijn uitgewerkt op de steile hellingen langs de Douro. De bodem bestaat uit witgekalkte schilfersteen. De percelen zijn voornamelijk noord- en noordoostelijk georiënteerd zodat ze toch wat bescherming genieten tegen de brandende zomerzon. De oude stokken zijn gemiddeld meer dan 70 jaar oud, deze zijn diepgeworteld en vinden hun voedsel in de vochtrijke diepere bodemlagen.

wijn / spijs

Deze Porto is ideaal als aperitief bij toastjes met geitenkaas, en gaat ook goed samen met kalfsvlees of tajine van kip met gekonfijte citroenen. Maar je kan hem ook bij desserts zoals chocoladetaart schenken. Je serveert hem best tussen de 10 en 12 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens