Quinta da Côrte

Quinta da Côrte - Princesa

Type

rood

Appellatie

DOC Douro

Druivenrassen

75% Touriga Franca, 15% Touriga Nacional en 10% Tinta Cao

Jaar

2015

Kleur

Intens paars met reflecties van inkt

houtopvoeding

Na een dubbele selectie worden de trossen ontrist. De maceratie waarbij de pigeage techniek wordt toegepast is met zijn 15 dagen aan de korte kant. De fermentatie neemt plaats in cuves van 10 en 28 hl. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten van 225 en 500 liter die voor de tweede keer worden gebruikt.

neus

De krachtige en expressieve neus spreidt direct weelderige zwarte bessen en vlierbessen ten toon. Na het walsen volgen ook aroma’s van frambozen, kruiden, peper en een wondermooie minerale component.

smaak

Deze krachtige wijn bezit veel materie en zachte tannines. Naast de rode en zwarte vruchten vinden we er ook cacao, koffie en subtiele impressies van menthol in terug. Hij eindigt met een lange en elegante finale.

wijngaard

De druiven komen van 24 hectare wijngaarden die over 22 percelen zijn uitgespreid, deze zijn voornamelijk op de steile hellingen langs de Douro in terrassen uitgewerkt . De bodem bestaat uit witgekalkte schilfersteen en deze wordt enkel met natuurlijke producten bemest. De percelen zijn vooral noord- en noordoostelijk georiënteerd zodat ze toch wat bescherming genieten tegen de brandende zomerzon. De 10 tot 70 jaar oude stokken zijn diepgeworteld en vinden hun voedsel in de vochtrijke diepere bodemlagen. De wijngaarden worden enkel met manuele arbeid gecultiveerd.

wijn / spijs

In zijn jeugd paar je hem best bij rood vlees, wild of fondant chocolade. Na enkele jaren kelderrust is hij een mooie begeleider van gerechten met truffel, gegrild vlees en sommige kazen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens