Quinta da Côrte

Quinta da Côrte - Vintage

Type

diversen

Appellatie

Porto

Druivenrassen

Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão

Jaar

2015

Kleur

Granaatrood met reflecties van inkt

houtopvoeding

De druiven ondergaan eerst een selectie en worden dan ontrist. Hierna gaan ze in grote lagares van 25 tot 50 hl waar de druiven vertrappeld worden. Na de fermentatie rijpt de Porto gedurende 20 maanden in grote foudres. De jaarlijkse productie bedraagt slechts 3,800 flessen.

neus

De intense en zeer complexe neus etaleert aroma’s van cassis, bramen, frambozengelei, cacao, tabak, peper en kardemom.

smaak

In de mond toont deze zijdezachte Porto zich zeer genereus en sensueel. We vinden er aroma’s van rode en zwarte bessen in terug, met verder ook nog een mooie kruidigheid. Het levendige midden palet gaat over in een lange finale waarin we mooi versmolten tannines opmerken.

wijngaard

De druiven komen van 24 hectare wijngaarden die voornamelijk in terrassen zijn uitgewerkt op de steile hellingen langs de Douro. De bodem bestaat uit witgekalkte schilfersteen. De percelen zijn voornamelijk noord- en noordoostelijk georiënteerd zodat ze toch wat bescherming genieten tegen de brandende zomerzon. De gemiddeld 70 jaar oude stokken zijn diepgeworteld en vinden hun voedsel in de vochtrijke diepere bodemlagen.

wijn / spijs

Deze Porto gaat schitterend samen met een kaasschotel met Stillton, Roquefort en Gorgonzola. In combinatie met fondant chocolade komt hij ook zeer goed tot zijn recht. Een andere suggestie is gegrilde eend met een saus van cassis. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens