Roc d'Anglade

Roc d'Anglade Rouge

Type

rood

Appellatie

Vin de Pays du Gard

Druivenrassen

50% Carignan, 25% Mourvèdre en 25% Grenache-Syrah-Cinsault

Jaar

2016

Kleur

Licht transparant rood met paarse reflecties

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan daarbij een strenge selectie. Na de koude maceratie volgt de 11 dagen durende fermentatie die door de inheemse gisten op gang komt, hierbij wordt geprobeerd om overextractie te vermijden. Tot slot rijpt de wijn 18 maanden op droesem in een mix van grote foudres van 30 hl, muids van 12 hl en demi-muids van 6 hl. De wijn gaat ongefilterd op fles. Deze wijn bevat slechts 15 mg/l zwavel/sulfiet, dit terwijl de maximaal toegelaten dosis bij conventionele wijnbouw 150 mg/l bedraagt en 100 mg/l bij biologische wijnbouw. De wijn gaat lichtjes gefilterd op fles.

neus

De neus toont een grote aromatische precisie met expressies van bosbessen, zwarte bessen en cassis. Verder toont hij delicate toetsen van menthol.

smaak

Het levendige fruit geeft een frisse en elegante wijn die verleidt met zijn prachtige en delicate textuur.

wijngaard

De druiven komen van in totaal 6 hectare wijngaarden die volledig biologisch worden bewerkt. De bodem wordt mechanisch bewerkt en kent een natuurlijke begroeiing. De oriëntatie van de verschillende percelen is zowel Noord, Zuidwest als Oost. De bodem bestaat uit zandsteen, mergel, klei en kalksteen. De stokken zijn gemiddeld een 25 jaar oud, de Carignan stokken zijn met hun 30-35 jaar wat ouder. Het gemiddelde rendement bedraagt 30 hl per hectare. Er gebeurt geen groene pluk en er staan zo’n 4,000 stokken per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een prachtige match bij duif op houtskool met crème van knolselderij en polenta. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens