Domaine Roche-Audran

Roche-Audran - Châteauneuf-du-Pape 2015

Type

rood

Appellatie

Châteauneuf-du-Pape

Druivenrassen

100% Grenache

Jaar

2015

Kleur

Donker kersenrood

houtopvoeding

De oogst en het bottelen volgen de kosmische ritmes. Het betreft dan ook een biodynamische wijn waarbij geen chemische additieven worden toegevoegd. Er worden enkel natuurlijke gisten gebruikt die de smaken van het terroir laten vrij komen tijdens de fermentatie. De wijn rijpt 12 maanden in vaten van Franse eik en in demi-muids.

neus

De strakke neus toont impressies van rode bessen, frambozen en kersen.

smaak

In de mond toont deze wijn zich soepel en elegant met geroosterde impressies die een reflectie zijn van de rijping in demi-muids, deze geven de fruit de nodige precisie en lengte. Deze Châteauneuf-du-Pape is een mooie expressie van het zandige terroir.

wijngaard

De Grenache druiven komen van een piepkleine wijngaard die slechts 0,33 hectare meet. De stokken zijn 60 jaar oud en geven een rendement van 28 hl per hectare. De oorsprong van de bodem dateert uit het Mioceen en bestaat hoofdzakelijk uit zand dat is bedekt met ronde keien die hun oorsprong vinden in de Rhône rivier. Het perceel ligt nabij het kasteel Rayas op de oostelijke flank van de Châteauneuf-du-Pape appellatie.

wijn / spijs

Stoofpotten, wildgerechten, gegrild rood vlees, lamsvlees ... Deze wijn komt het best tot zijn recht aan een serveertemperatuur van 18 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens