Domaine Roche-Audran

Roche-Audran - Châteauneuf-du-Pape 2016

Type

rood

Appellatie

Châteauneuf-du-Pape

Druivenrassen

100% Grenache

Jaar

2016

Kleur

Briljant en intens kersenrood

houtopvoeding

De oogst en het bottelen volgen de kosmische ritmes. Het betreft dan ook een biodynamische wijn waarbij geen chemische additieven worden toegevoegd. Er worden enkel natuurlijke gisten gebruikt die de smaken van het terroir laten vrij komen tijdens de fermentatie. De wijn rijpt 12 maanden in vaten van Franse eik en in demi-muids.

neus

De uitnodigende neus toont aroma's van kruisbessen, frambozen en kersen.

smaak

In de mond toont het fruit zich zeer precies en perfect rijp. De opvoeding in demi-muids geeft de wijn de nodige diepgang en geroosterde toetsen.

wijngaard

De Grenache druiven komen van een piepkleine wijngaard die slechts 0,33 hectare meet. De stokken zijn 60 jaar oud en geven een rendement van 28 hl per hectare. De oorsprong van de bodem dateert uit het Mioceen en bestaat hoofdzakelijk uit zand dat is bedekt met ronde keien die hun oorsprong vinden in de Rhône rivier. Het perceel ligt nabij het kasteel Rayas op de oostelijke flank van de Châteauneuf-du-Pape appellatie.

wijn / spijs

Serveer deze Châteauneuf-du-Pape bij stoofpotten, wildgerechten, gegrild rood vlees, lamsvlees... Deze wijn komt het best tot zijn recht aan een serveertemperatuur van 18 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens