Domaine Roche-Audran

Roche-Audran - Cuvée César

Type

wit

Appellatie

Côtes du Rhône Blanc

Druivenrassen

70% Grenache Blanc en 30% Viognier

Jaar

2017

Kleur

Licht geel met briljante groene reflecties

houtopvoeding

De oogst en het bottelen volgen de kosmische ritmes. Het betreft dan ook een biodynamische wijn waarbij geen chemische additieven worden toegevoegd. De druiven worden na de pluk in kleine boxen van 10 kg naar de wijnmakerij getransporteerd. Na de persing volgt een lange fermentatie van 7 tot 9 maanden in demi-muids en in eiken vaten, en dit aan een constante temperatuur van 15 °C. Door deze techniek worden de smaken van het terroir en de mineraliteit behouden. Na de fermentatie volgt een batonnage die de wijn krachtiger maakt en die ook de rijke aroma’s naar boven laat komen.

neus

De expressieve neus toont toetsen van rijp geel fruit, citrus en subtiele impressies van venkel. Hierbij vind je ook nog een mooie mineraliteit en geroosterde en gegrilde impressies.

smaak

Een volle wijn met een mooie zoetheid in de aanzet. In de midden palet toont hij een prachtig evenwicht tussen de aciditeit en de mineraliteit. Hij blijft zeer fris met persistente aroma’s van citrusvruchten en geroosterde toetsen.

wijngaard

De druiven komen van het Buisson terroir op een heuvel ten noorden van Rasteau en Cairanne op een hoogte van 180 tot 250m met een noordoost/noordwest oriëntatie. Deze ligging zorgt voor de mineraliteit en de frisheid in de wijn. De bodem is zeer complex en bestaat uit klei en kalk die bedekt is met kiezelstenen van een maritieme en alluviale origine. De rijke en diverse vegetatie rond de wijngaard waarvan 3 hectare wordt gebruikt voor de César draagt bij aan de complexiteit van de wijnen. De stokken zijn 20 à 30 jaar oud en geven een rendement van 30 hl per hectare. Er wordt op een biodynamische manier aan wijnbouw gedaan, dus zonder het gebruik van pesticiden en herbiciden.

wijn / spijs

Je serveert deze wijn best bij visgerechten, wit vlees in romige sauzen en sommige kazen zoals bijvoorbeeld Comté. Hij komt aan 12 °C het best tot zijn recht. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens