Domaine Roche-Audran

Roche-Audran - Cuvée César (magnum)

Type

rood

Appellatie

Côtes du Rhône Villages

Druivenrassen

100% Grenache Noir

Jaar

2014

Kleur

Donker kersenrood met een glans van robijn

houtopvoeding

De oogst en het bottelen volgen de kosmische ritmes. Het betreft dan ook een biodynamische wijn waarbij geen chemische additieven worden toegevoegd. Er worden enkel natuurlijke gisten gebruikt die de smaken van het terroir laten vrij komen tijdens de fermentatie. De wijn rijpt 12 maanden op grote vaten van 50 hectoliter van Franse eik.

neus

Een expressieve neus van gekonfijte kersen en frambozen, met toetsen van tijm en rozemarijn.

smaak

Dit is een stevige wijn die een perfecte balans bezit tussen kracht en elegantie. Hij toont mooi rijp fruit met hinten van frambozen coulis. Deze wijn serveer je het beste op een temperatuur van 18 °C.

wijngaard

Voor de Cuvée César worden in totaal 3 hectare van de beste Grenache percelen gebruikt in Buisson. De zeer oude stokken zijn 80 tot 100 jaar oud en geven een rendement van 35 hl/hectare. De verscheidenheid van de natuurlijke vegetatie (pijnbomen, eiken, rozemarijn, tijm ...) en de geologische complexiteit geven een grote diversiteit en daarin schuilt de kracht van deze wijn. De noordelijke oriëntering brengt mineraliteit en frisheid die van essentieel belang zijn om evenwicht te brengen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens