Domaine Roche-Audran

Roche-Audran - Marius Le Père Mayeux

Type

rood

Appellatie

Côtes du Rhône Villages Visan

Druivenrassen

80% Grenache en 20% Syrah

Jaar

2016

Kleur

Diep kersenrood

houtopvoeding

De oogst en het bottelen volgen de kosmische ritmes. Het betreft dan ook een biodynamische wijn waarbij geen chemische additieven worden toegevoegd. Er worden enkel natuurlijke gisten gebruikt die de smaken van het terroir laten vrij komen tijdens de fermentatie. De wijn rijpt 12 maanden in grote conische vaten van 50 hectoliter van Franse eik.

neus

De krachtige en intense neus toont expressies van tijm, rozemarijn, kreupelhout en pittige frambozen.

smaak

Ook in de mond toont deze wijn zich stevig en krachtig, de tannines zijn echter zacht en mooi rond. Tijdens de fruitige afdronk merken we rozemarijn en frambozen op.

wijngaard

Deze wijngaard van 3 hectare ligt ten Westen van het dorp Visan op een hoogte van 140 meter en is omringd door kreupelhout. Het terrein is 80,000 jaar geleden ontstaan en bestaat uit zeer droge grond die is samengesteld met meer dan 60% kiezels. De klei en kalksteen bodem waar de Grenache groeit heeft een bruin-rode tint, de Syrah bloeit op een donker bruine bodem. Er is een zeer rijke natuurlijke mediterrane vegetatie rond de wijngaarden. De gemiddelde ouderdom van de stokken bedraagt 60 jaar en die geven een rendement van 25 hl per hectare.

wijn / spijs

Je serveert hem best bij stoofpotten, gegrild rood vlees, lamsvlees, pikante kazen... en dit aan 18 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens