Domaine Roche-Audran

Roche-Audran - Tradition Blanc

Type

wit

Appellatie

Côtes du Rhône

Druivenrassen

Grenache Blanc, Clairette en Viognier

Jaar

2016

Kleur

Licht strogeel met een mooie schittering

houtopvoeding

De oogst en het bottelen volgen de kosmische ritmes. Het betreft dan ook een biodynamische wijn waarbij geen chemische additieven worden toegevoegd. Dit is de 2e wijn van César en profiteert mee van het harde werk dat in die eerste cuvée wordt gestoken. De druiven worden na de pluk in kleine boxen van 10 kg naar de wijnmakerij getransporteerd en worden daar na de persing deels in vaten (1/3) en deels in inox tanks (2/3) gedaan waar een lange fermentatie plaatsvindt aan een constante temperatuur van 15 °C en dit gedurende 9 à 10 maanden. Door deze techniek worden de smaken van het terroir en de mineraliteit behouden.

neus

De expressieve neus biedt elegante en fijne aroma's van gele steenvruchten en exotische vruchten met onder andere impressies van mango. Verder toont hij subtiele toetsen van verse kruiden, heel lichte houttoetsen en een prachtige mineraliteit.

smaak

In de mond toont deze frisse wijn zich mooi rond en dit dankzij een groter aandeel Viognier dit jaar. In het midden palet vinden we persistente aroma’s van gele steenvruchten en agrum.

wijngaard

De druiven komen van het Buisson terroir op een heuvel ten noorden van Rasteau en Cairanne op een hoogte van 180 tot 250m met een noordoost/noordwest oriëntatie. De bodem is zeer complex en bestaat uit klei en kalk die bedekt is met kiezelstenen van een marieme en alluviale origine. De rijke en diverse vegetatie rond de 3 hectare grote wijngaard draagt bij aan de complexiteit van de wijnen. De stokken zijn 20 à 30 jaar oud met een rendement van 30 hl/ha.

wijn / spijs

Je kan deze wijn serveren bij visgerechten, wit vlees, gegrild vlees en kazen. Hij komt het best tot zijn recht aan 12 °C.Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens