Domaine Roche-Audran

Roche-Audran - Tradition Blanc

Type

wit

Appellatie

Côtes du Rhône

Druivenrassen

Grenache Blanc, Clairette en Viognier

Jaar

2016

Kleur

Medium intens licht geel

houtopvoeding

De oogst en het bottelen volgen de kosmische ritmes. Het betreft dan ook een biodynamische wijn waarbij geen chemische additieven worden toegevoegd. Dit is de 2e wijn van César en profiteert mee van het harde werk dat in die eerste cuvée wordt gestoken. De druiven worden na de pluk in kleine boxen van 10 kg naar de wijnmakerij getransporteerd en worden daar na de persing deels in vaten (1/3) en deels in inox tanks (2/3) gedaan waar een lange fermentatie plaatsvindt aan een constante temperatuur van 15 °C en dit gedurende 9 à 10 maanden. Door deze techniek worden de smaken van het terroir en de mineraliteit behouden.

neus

De expressieve neus toont een intense kruidigheid met verder ook nuances van sinaasappelschil, venkel, witte peper en florale toetsen waarin meiklokjes het meest opvallen.

smaak

In de mond geeft deze wijn een explosieve aanzet met veel exotisch fruit en sinaasappel. Zoals in de neus is er ook veel aandacht voor de kruidige component. Langzaam nemen de zuren het over en hij eindigt met een elegante finale.

wijngaard

De druiven komen van het Buisson terroir op een heuvel ten noorden van Rasteau en Cairanne op een hoogte van 180 tot 250m met een noordoost/noordwest oriëntatie. De bodem is zeer complex en bestaat uit klei en kalk die bedekt is met kiezelstenen van een marieme en alluviale origine. De rijke en diverse vegetatie rond de 3 hectare grote wijngaard draagt bij aan de complexiteit van de wijnen. De stokken zijn 20 à 30 jaar oud met een rendement van 30 hl/ha.

wijn / spijs

Je kan deze wijn serveren bij gerookte zalm met dille, tonijn, wit vlees, gegrild vlees, Thaïse gerechten en geitenkaas. Hij komt het best tot zijn recht aan 12 °C.Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens