Fattoria San Donato

San Donato - Vernaccia di San Gimignano

Type

wit

Appellatie

San Gimignano DOCG

Druivenrassen

95% Vernaccia en 5% Vermentino

Jaar

2017

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven ondergaan een eerste selectie in de wijngaard. De druiven worden na de maceratie zachtjes geperst. Het sap van die eerste persing ondergaat een temperatuur-gecontroleerde fermentatie aan 18 °C in inox tanks en in geglazuurde betonnen tanks, dit proces wordt op gang gebracht met behulp van gecertificeerde gisten : Saccharomyces Cerevisiae. De wijn wordt hierna op een natuurlijke wijze gestabiliseerd in externe tanks. De wijn rijpt gedurende 4 tot 8 maanden in betonnen en inox tanks. De wijn wordt eerst gefilterd vooraleer hij op fles gaat en hierna rust de wijn nog 4 maanden op het domein. De totale productie bedraagt 20,000 flessen.

wijngaard

De druiven komen van de Poggio alle Corti en Terre Rosse wijngaarden die respectievelijk noordoost en zuidwest zijn georiënteerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 15 jaar. Er zijn 4,400 stokken per hectare aangeplant en die geven een rendement van 9 ton druiven per hectare. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en zand. De percelen liggen op 395 meter boven zeeniveau.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van gemarineerde visgerechten, zeevruchtenschotels, schelvis gekonfijt met radijs, vadouvan en avocado. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens